dissabte, 20 d’octubre de 2012

ALERTA SOBRE L'ASSETJAMENT


 A PROPÒSIT DE L’ASSETJAMENT.

REFLEXIÓ PER A JOVES I NO TAN JOVES.

La psicòloga i Logopeda Adela Sánchez Aneas fa la següent definició de l’assetjament:

“L’assetjament escolar és un fenomen en qual un alumne o alumna ( o un grup), exerceix maltractament físic o psicològic deliberat, intencionat, repetitiu i continuat envers un altre xiquet o xiqueta amb l’objectiu de sotmetre’l i esporuguir-lo  per satisfer la necessitat d’agredir i destruir. Provocant que la víctima, a la llarga, es vaja sentint exclosa i aïllada socialment de la resta de companys i companyes, en detriment de la seua estabilitat psicològica”.

Aquest text no té cap altra intenció que fer una crida d’atenció sobre l’assetjament a ran de la informació que els mitjans de comunicació han fet sobre les conseqüències d’alguns casos d’assetjament  a l’Estat Espanyol i a l’estranger darrerament.

La definició que podeu llegir es pot aplicar a qualsevol tipus d’assetjament, inclòs el de les noves tecnologies i per suposat a qualsevol edat. Hem d’estar atents amb les relacions personals que establim per tal de diferenciar quan una relació o un tipus de contacte és sa o pel contrari, malaltís.

Sé que l’adolescència és una etapa de la vida en la que les relacions personals tenen una gran rellevància. Però quan en una relació, una de les parts pateix i se sent agredida, s’ha de ser conscient de que alguna cosa no va bé. Aleshores sols hi ha un camí, deixar la relació. Si l’altra persona insisteix a mantindré el contacte d’una manera excessiva, malgrat el nostre rebuig, no significa que ens estima molt, tal vegada vol dir que no accepta un no per resposta i farà qualsevol cosa per subjugar-nos.

M’agradaria que aquesta reflexió pogués servir per que algú reconega l’assetjament o bullying en el tipus de relació que hi ha al seu voltant entre coneguts, companys, amics o fills i poder denunciar-ho.

BIBLIOGRAFIA ÚTIL SOBRE EL TEMA:

●”Sos! Bullying”( novel·la juvenil). Editorial Bullent.

            Autora; Joaquina Barba.

●”La mosca”(novel·la juvenil). Editorial Perifèrics.

            Autora: Gemma Pasqual.

●”Amable”( novel·la juvenil). Editorial Tabarca.

            Autor: Francesc Mompó.

●”Acoso escolar y convivència en las aulas”. Editorial fa.
          Autora: Asela Sánchez Aneas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada